21 de març 2013

Celebrem el Dia Mundial de la Poesia


Avui dia 21 de març se celebra el Dia Mundial de la Poesia, una diada proclamada per la Unesco ara fa més de deu anys, l'any 2001.

Com altres anys, per celebrar-ho, l'institut ha preparat diverses activitats: una exposició, un vídeo i un llibret.


En primer lloc, haureu vist que la biblioteca de l'institut ha muntat al vestíbul una exposició dels llibres de la millor poesia de tots els temps.


A més a més, el departament de Català ha gravat un vídeo, que es passarà aquest dia a les aules a l'hora de català, on podem escoltar un representant de tots els departaments de l'institut llegint en veu alta un poema d'amor cadascú. Lligen poemes de Vicent Andrés Estellés, Màrius Torres, Miquel Martí i Pol, Joan Salvat-Papasseit, Lope de Vega, Victor Hugo, i Antonio Machado, una cançó de Lluís Llach i un fragment del Don Juan Tenorio de Llambrochs.


I finalment, el coordinador LIC, amb l'ajut d'alumnes i professorat del centre, ha editat un llibret amb la traducció d'una poesia de Zoraida Burgos a diferents llengües: castellà, francès, occità aranès, romanès, llatí, grec clàssic, alemany, anglès, esperanto, rus, urdú, panjabi, hindi, japonès, xinès, àrab, amazic, bambara i kokolo.


Gràcies per la vostra col·laboració 
i que tingueu una feliç i poètica diada!



«Je sais que la poésie est indispensable, 
mais je ne sais pas à quoi».
Jean Cocteau
Extracte del Discours de réception à l’Académie Française.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Enhorabona pel contingut de l'acte!
Gràcies per voler-ho compartir!
Cordialment,
Ma. Dolors Reig
Presidenta
Federació Catalana d'Associacions i Clubs UNESCO